divendres, 26 de febrer del 2021

SESSI脫 5

Avui a la sessi贸 de Cos i Veu hem treballat l’expressi贸 corporal.

En arribar al gimn脿s, ens hem tret les sabates i hem agafat una m脿rfega. Tot seguit, hem fet una rotllana i la Cecilia ens ha explicat com ser脿 la sessi贸. Avui, l’objectiu, era deixar una mica de banda la veu i centrar-nos m茅s en el cos.

El primer exercici que hem dut a terme ha consistit a caminar, tots, pel gimn脿s tenint en compte 4 consignes: primer, tenint en compte que ens dominava el cap (all脿 on anava el nostre cap an脿vem nosaltres), despr茅s tenint en compte que ens dominava el pit, tot seguit ens dominava el ventre i per acabar ens dominaven les cuixes.

Quan hem acabat de fer l’exercici, ens hem assegut tots a les m脿rfegues i ha vingut la part m茅s interessant: posar en com煤 sensacions i pensaments.

Aquells que s’han sentit c貌modes amb el cap o el ventre han dit unes sensacions similars i, aquells, com en el meu cas, que ens hem sentit b茅 quan ens dominava el pit o les cuixes hem dit unes altres sensacions. La Cecilia s’ha sorpr猫s molt perqu猫 han sortit paraules molt interessants: alegre, segur, emocionat, predisposat, atent, dominant...

Ha sigut una estona molt enriquidora, at猫s que, jo, personalment, he apr茅s molt铆ssim.

Un cop hem finalitzat la posada en com煤 de tot all貌 que hem sentit, la Cecilia ens ha explicat com, la predisposici贸 del nostre cos expressa, moltes vegades, m茅s que tot all貌 que parlem.

Tot seguit, hem fet una altra activitat similar. L’activitat consistia posar-nos en fileres i caminar en l铆nia recta d’una punta del gimn脿s a l’altre ficant-nos en el paper d’una persona que estrena roba nova.

Fer aquesta activitat li ha servit a la Cecilia per explicar-nos i fer-nos entendre com 茅s d’important creure’ns all貌 que pensem i demostrar-ho amb actitud. Ja que, si no demostrem all貌 que sentim amb el nostre cos dif铆cilment ho transmetre’m nom茅s amb les paraules.

I aquesta idea, 茅s molt important que la tinguem sempre present, ja que nosaltres com a futures docents d’infantil hem de tenir en compte que en la nostra professi贸 al llarg del dia ens trobarem davant moltes situacions diferents i, en totes elles, sense deixar de ser nosaltres, ens haurem de mostrar d’una forma o d’una altra i, per tant, seran el nostre cos i la nostra veu els encarregats de transmetre all貌 que volem.

Per acabar la sessi贸, i, per acabar d’entendre com 茅s d’important tenir una bona actitud corporal, la Cecilia ens ha fet cantar la can莽贸 del sol solet. Primer, l’hem cantat utilitzant la cistella (per projectar correctament la veu) i tot seguit, l’hem cantat posant-nos, de nou, en el paper d’aquella persona que estrena vestit: el canvi ha sigut molt fort!

Sense dubte, a la sessi贸 d’avui he apr猫s molt, per貌 all貌 que m茅s m’ha fet pensar 茅s que, per tenir una bona projecci贸 de la veu i transmetre all貌 que volem 茅s imprescindible tenir tamb茅 una bona actitud corporal. 

El cos i la veu s贸n un engranatge que, un sense l’altre, no tenen sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'ACABA L'AVENTURA

L'aventura que empren铆em mesos enrere amb l'assignatura de COS i VEU avui arriba al seu final i per concloure nom茅s puc donar les gr...